Ni kanske undrar vad vi håller på med?

by Åsa 24. februari 2009 16:37

Har tänkt länge att det skulle kunna vara läge att bemöta lite av det som diskuteras i forumet angående att hålla på bandsläpp etc. Sen flyger dagen förbi, allting händer samtidigt och man hinner knappt tänka "kärnmjölk" innan det är dags att lägga sig och sova några timmar innan samma procedur upprepas igen nästa dag.

Men så här är det: vi sitter verkligen inte och håller på något bara för att. De artister vi har klara men inte presenterat ännu har vi helt enkelt inte fått grönt på att släppa, och vi är minst lika ivriga som ni att dela med oss av vilka de är.

Festivalbusinessen har ju verkligen blivit helt bananas senaste åren, allt är uppskruvat till max och det känns som att kampen om besökarna börjar mycket tidigare än vad den gjort innan. Så visst är det viktigt att inte släpa efter alltför mycket med att kommunicera det som ska övertyga folk att komma - samtidigt så tror jag det gäller att hålla huvudet lite kallt också och inte handla i panik. Man får ha lite tålamod också. Att gå och vänta hör ju trots allt till festivalgörandet - ett års planerande och tokjobbande som sen är över på en helg.

Jag vet inte om det är så här - men en anledning jag kan tänka mig till varför vi kanske har färre artister klara än vissa andra festivaler i nuläget är att vi generellt sett jobbar med en större andel utländska artister. Och när det gäller utländska artister så tar det alltid lite längre tid att få saker bekräftade än när det gäller svenska akter.

Jag vet också att vi inte direkt har ett track record de senaste åren som tillåter oss att använda argumentet "lita på oss". Jag förväntar mig inte att ni ska luta er tillbaka och bara räkna kallt med att det blir en festival ni vill gå på. Jag tycker nog snarare det är ett sundhetstecken att ni bryr er tillräckligt mycket för att bli upprörda och nervösa.

Så lita inte på oss. Fortsätt ifrågasätta vad sjutton vi håller på med. Det hör till festivalarrangörsjobbet till och får möjligtvis oss att jobba ännu hårdare för att hinna få klart grejer. Men en sak kan jag säga, från djupet av hela mitt hjärta, med ena handen på The Hidden Cameras debutskiva och den andra i luften i edsvärande läge - jag tycker det program vi har på gång nu är det bästa på länge och jag tror 100 % på att vi kommer göra en fantastisk festival i år. Vi har så här långt inte tagit ett beslut som inte känns riktigt bra, vi har inte råkat ut för någon så stor besvikelse att det gjort riktigt ont - vi har i år börjat bygga festivalen exakt så som vi vill göra den.

Så. Nu säger vi att vi kör ett bandsläpp nästa vecka tycker jag och så ser vi hur det blir.

Nu ska jag skicka iväg ett par bud och sen packa ihop mitt pick och pack, dra hemåt och ladda inför morgondagens uppfärd till huvudstaden. I helgen blir det premiär för Popkollo Madame och undertecknad ska lära ut gitarr. Helt galet. Kul. Kika förbi på avslutningskonserten på Debaser Slussen på Söndag om ni har tid. Det bli Madame-banden plus en drös gäster såsom Sunshine Rabbits (Cilihili-Cecilias fur-popband), Sweptaways (damkören som sjunger indielåtar), Steso Songs, m.fl.

Ha det fint

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags:

Kommentarer

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS