I dag fyller Sverige år, Promoe & Timbuktu gör en låt på ämnet

by Åsa 6. juni 2009 17:01

Jag firar nationaldagen med att äta jordgubbar i soffan i ett semibakis tillstånd och att kolla på I'm not there. Fantastisk film det där. Första gången jag såg den var på Roskilde i somras, då var jag tvungen att gå en kvart från slutet för att hinna se sista låten med Kate Nash (hon körde Foundations, jag kände mig nöjd med det, bra timing där). Att missa slutet på I'm not there var dock mindre tajmat. Och sen dess har det legat som ett mentalt skavsår i mitt medvetande, varje gång jag passerat den i hyllan på videobutiken har det stört mig. Men man kan ju inte hyra en rulle för att se sista kvarten av den. Däremot kan man köpa den för 59 kr på Konsum. Så det gjorde jag häromdagen, mycket bra köp.

Så, Sveriges födelsedag alltså. Det är ju fint. Jag gillar Sverige. Har den äran säger jag. Mer än så har jag inte riktigt i mig.

Sverige ligger ju som bekant i Europa, och i morgon hoppas jag alla myndiga personer vet om att det är dags att gå och rösta i EU-valet. Det är bättre att utöva soffliggeri på nationaldagen än på valdagen anser jag. Det gör även Promoe och Timbuktu. Rockparty är ju politiskt obundna, däremot värnar vi demokratiska värden och allas lika värde. Så denna video på tema Sverige och EU tycker jag kvalar in en plats på denna blogg, särskilt som den framförs av två av våra svängigaste festivalbokningar i år.

[youtube:_AZisJHCwoQ]

Förresten så har jag gjort den kanske grymmaste bokningen i år till festivalen - fint väder nämligen. Hoppas ni gillar det.

 

Just nu värderat 4.9 av 8 människor

  • Currently 4,875/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags: , , , , ,

Kommentarer

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS