Frågestund med Åsa

by Praktikant-Robban 27. januari 2009 11:06
Hej Åsa,

Merparten av frågorna från bloggläsarna har varit riktade till dig. Det är kanske ingen överraskning att just bandbokningarna är det som folk är mest nyfikna på. Många är det som undrar hur det ser ut på headlinerfronten i år. Vi har nyss släppt The Killers, och det gav nog några läsare lite svar på sina frågor redan där, men hur ser det ut efter det? Att vi har ökat till fyra dagar gör att många också undrar vilken nivå vi lägger på banden. Kommer det bokas skit och spridas ut över dagarna eller eftersträvar vi minst samma standard som 2008 som en läsare uttryckte det?


- Den enda standarden vi satsar på 2009 är den bästa festivalen i mannaminne. Visst finns det alltid budgetläge och externa faktorer man inte kan rå på, men när vi bestämde oss för årets format så fanns inte kompromisser eller rationaliserande på kartan. De förändringar vi gjort i år kommer ur hög ambitionsnivå - inte cyniskt budgettänkande.

Datumflytten innebär också att vi ligger i samma tid som andra festivaler än tidigare. Hur påverkar det våra bokningar, och finns det några samarbeten med andra festivaler på bokningsfronten?


  - Svårt att säga hur det påverkar, än så länge verkar en effekt ha varit att det är mer (internationell) pop tillgängligt. Vi har inga samarbeten med andra festivaler när det gäller bokningar.

Pop, pop, pop, pop... Vi är några stycken som törstar efter lite hårdare akter.  Sonic Syndicate är just nu väldigt ensamma representanter på den fronten. Hur länge kommer vi att behöva vänta på nästa akt som kittlar våra nerver?

-Startfältet vi släppt hittills är inte representativt för programmet vi jobbar på och hur genrefördelningen kommer att bli till slut. Av naturliga skäl går det snabbare att göra klart svenska bokningar, och i år prioriterade vi att börja presentera akter tidigt. Det råder en överrepresentation på pop nu - men det kommer förändras eftersom under våren.

Medan vi är i de kretsarna... Hur mycket påverkar det hardcore/post-hardcore/alternative rock-beståndet att vi i år ligger samtidigt som Warped Tour i USA?

- Svårt att säga hur mycket Warped Tour påverkar - på ett sätt är det alltid ett pusslande med tillgänglighet oavsett vad som pågår samtidigt. Vi ska nog lyckas knipa några akter ur den genren som inte gör Warped Tour.

En lite bakvänd fråga som kommit in på bloggen och som också återkommer på forumet en hel del: Kan du nämna några akter som inte kommer spela på Hultsfred 09?

  - Nja... Låt mig avvakta med det. Så här tidigt i bokningsprocessen skulle det nog bara skapa onödig oro och opepp om jag berättar. Än så länge är det förvånansvärt få akter som är helt körda av de som det pratas om, och det ser ut som att vi har goda chanser att få våra första hands-val och ett grymt, allsidigt program.

Så har vi kanske den mest vanliga frågan, "kommer X spela i år?".


- Nej, det kommer de inte. Däremot TBA har vi prellat en massa slottar på.

Går det att få ett kort utlåtande om någon av följande?:

MGMT, Shout Out Louds, Bloc Party


- Den som gillar detta kommer att trivas på Hultsfred i år, utan att kommentera något av dessa band specifikt.

The Killers

- JA. Vilken sjuk pepp.

Niccokick på teater

- Kul anekdot: Vet ni att min, Håkan och Malins Rockpartykarriär mer eller mindre började med en 13 datum lång promotionturné med Niccokick och Snook? Vi har historia ihop, och vi kommer alltid gilla Niccokick, men om de dyker upp i sommar får vi se.

Alexisonfire, Norma Jean, Thrice, Circa Survive, Poison The Well, These Arms Are Snakes

- Den här typen av HC/Metal hör helt klart till Hultsfreds intressesfär. Personligen är jag svag för These Arms Are Snakes och Alexisonfire.

Slipknot, Linkin Park, Muse

- Headliners som alla stått på hultsfredsaffischen och skulle kunna göra det igen. Men med band av dem storleken finns ingen mer kommentar att ge än så för tillfället. Muse på Teaterladan '98 är för övrigt ett av mina finaste konsertminnen.

Sista, men kanske den viktigaste frågan som stötts och blötts en del sen den dök upp. Vem är snyggast på kontoret?

- Ska vi vara seriösa och objektiva så är det Nisse och Malin i kombination.

Just nu värderat 5.0 av 7 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags: , , , , ,

Kommentarer

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS