Det är en musikal, skvallret och annat helt random

by Åsa 11. maj 2009 12:59

Så var det måndag då. Jag möter den i svart. Ja precis, min limiterade metaltischa av Tegan & Sara har anlänt och tillsammans med ett par svarta jeans och ett par svarta dojjor så blir det ganska svart. Praktikant-Robban hajade till i morse och stirrade ovanligt mycket tills han undsläppte ett aningen lättat "jaja, det är den t-shirten". Tydligen blir det lite för konstigt när jag plötsligt ser så mycket hårdare än vad jag bevisligen är. Det rubbar världsordningen, universums olika dimensioner krockar och vem vet vilka konsekvenser det kan få. Einstein ligger i sin grav och kliar sig oroligt i huvudet.

Måste erkänna att jag gillar min nya look dock. Det känns som att vara deep deep undercover. Jag gillar tvetydigheten. Fler popartister borde haka på idén, tror det skulle ha stort genomslag i popsamhället. Ut med pastellerna, in med döskallarna.

Annars så genomgår jag en sjuklig pepp på Gossips nya singel Heavy Cross. Den är så bra, så bra, så bra. Och peppen kring deras nya har i sin tur föranlett en nytänd pepp kring deras gamla låtar. Fire/Sign från skivan Movement till exempel, som jag kommer ihåg att jag köpte på vinyl hösten 2003 på Londons finaste skivaffär Rhythm Records (numera nedlagd, R.I.P.). Det var omedelbar kärlek så fort jag hörde den.  Och sen dess har de ju bara blivit bättre. Att döma av singeln så kan den trenden mycket väl fortsätta med kommande skivan.

Jag satte ihop en liten playlist på Spotify att ljudsätta måndagen med. Vi utgår från Gossip, nytt till gammalt, sen tar vi en liten avstickare via Micachu och Telepathe - två band som i detta sammanhang visserligen är lite random då de inte spelar på festivalen, men som jag ändå gillar lite för mycket för att lämna utanför måndagspeppen. Men sen skärper vi oss igen och återfår fokus - då blir det ett par fina poplåtar med it's a musical!. Och när vi ändå är där och rotar så passar vi på att lyssna lite på it's a musical-ellas andra musikaliska bedrifter i form av det elektroniska alter egot Bobby Baby, här i duett med Montt Mardiée. Sen tappar vi tillfälligt fokus igen, för The Dodos kan göra så med en ibland. Men sen blir vi så festivalpeppade igen att vi slår till med två Cyndi Lauper och två Cilihili som avrundning. Sen börjar vi om igen, och så fortsätter vi så resten av dagen. Helt OK plan eller?

Här är länken till spellistan: Måndagspepp av Åsa.

Om ni gillade Screaming Females så finns förresten låten Bells att ladda ner gratis här.

Dagens indiepepp går till Moofish Catfish och deras låt "Ten Days In My Room". Alla deras låtar går att ladda ner gratis på deras last.fm-sida.

"Stockholm du har krossat mig igen, jag tar min cykel ner till stan, precis som du tog den från mig".

Briljant.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentarer är stängt

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS