Peppmail

by Durmer 22. juli 2009 10:12

Jag fick precis det här mailet vidarebefordrat till mig:

Från: Kxxx Bxxxxx [mailto:xxx@xxx.xxx]
Skickat: den 21 juli 2009 23:40
Till: Per Alexanderson
Ämne: VI ÄLSKAR ER!

Jävla media! Jävla Aftonbladet och deras läsare som knappast någongång ens besökt Hultsfredsfestivalen!

För jag vet att många bittra typer har alltid haft något emot Hultfred, då dem aldrig besökt festivalen själva.

Det är sådana människor som inte förstår att man faktiskt kan umgås med människor med helt olika livs-musik- och klädstilar.

Det är mycket av charmen på Hultsfredsfestivalen, alla olika vackra människor!

Och inte tala om den vackra Småländska naturen! ALLT ALLT ALLT är perfekt på Hultsfred!

Jag var på festivalen för fjärde året i rad i år. Jag har varit där -05, -07, -08 och -09.

Alltså ett alldeles utsålt år, och resten "krisår". Men jag har bara roligare och roligare för varje år.

Jag har beställt biljetten samma dag som den släppts i två år i rad, utan att vet musikutbudet!

Och ALLTID har jag varit nöjd ändå, även om jag tyckte det var för lite punkrock så kan man ju inte säga att något band kan
bli dåligt på en scen som Hawaii eller Pampas. Jag rockade loss t.o.m till The Killers som jag varit så emot, nu nästan älskar jag
dem!

Och vilket Gotlandscamp vi fick ihop iår! Vi var nästan 30 pers! Vi bara växer för varje år!

Men... Det jag vill komma fram till iallafall är att; VI lever på glädjen från ER festivalvecka året ut, och ända tills nästa gång man sätter foten i Hultsfred sådär två dagar innan festivalen börjar.

Så utan er, ingen glädje. KÄMPA PÅ NU! NI KLARAR DET HÄR PÅ ETT ELLER ANNAT VIS.
 
VI ÄLSKAR ER! /GOTLANDSCAMPET

 

Just nu värderat 5.0 av 12 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , ,

Hörrni - vi har inte dött...

by Durmer 22. juli 2009 09:16
Det är lätt att tro att vi dött med tanke på hur sjukligt kassa vi varit på att blogga på slutet. Och det blir ännu lättare att tro det om man läst nöjessidorna i någon tidning under det senaste dygnet.

När festivalen tog slut var det bara att ladda om batterierna i några timmar och sen börja jobba inför Sonisphere med Metallica, som vi ju var med och genomförde helgen efter Hultsfred 09.

Så under veckan emellan de bägge festivalerna fick allt annat sättas på paus, för då var vi nere och städade campingen (det finns en cirka 300 kvaderatmetersplätt i Träsket/Camp Red som jag är sjukligt stolt över - det var den jag personligen fick kliniskt ren på bara sex timmar).

Men nu har vi landat efter två festivaler och omkring 60 000 festivalbesökare på två veckor. Ganska coolt med så många besök på så kort tid i en ort där det i normala fall bara bor 5 000. Vad skulle hända om man tog Stockholms invånarantal och multiplicerade med tolv? Kaos kanske?

I vilket fall som helst så är det ingen hemlighet att årets Hultsfredsfestival har gått back. Och just nu håller vi på och ser över ekonomin. Men vi planerar för fullt för nästa års festival och så sent som i går satt jag och Bokare Kleman och snackade headliners.

Så även fast en del tidningar velat bränna på med dödsannonser och minnesrunor så kan det vara bra för er att veta att vi inte har dött - vi har bara varit extremt dåliga på att blogga.

Just nu värderat 5.0 av 13 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , ,

Det där med musiken...

by Regina 13. juli 2009 02:26

  Så här natten efter festivalen har jag sömnproblem. Det känns lite konstigt att inte springa runt på festivalområdet och träffa grymma människor. Naturligtvis så har jag inte endast sprungit runt på och pratat med folk. Jag har även passat på att se en massa spelningar. För vad vore festivalen utan spelningarna? För min del så är det nog dem jag saknar mest. En natt som denna är det därför väldans trevligt att gå igenom lite konsertbilder och minnas hur grymma konserterna faktiskt var. Jag hittade exempelvis bilder i datorn från Hawaii och Pampas på Anna Ternheim, A Camp, Mando Diao, Thåström och The Sounds.

 


Just nu värderat 4.9 av 11 människor

 • Currently 4,909091/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

Ett smakprov av Hultsfred 09.

by Regina 12. juli 2009 17:18

Då var det söndag och festivalen var över för i år. Eller det stämmer ju inte riktigt. Många av oss kör festivalliv i en vecka till och avslutar med Sonisphere nästa helg. Jag har hunnit ta en väldans massa bilder under festivalen och tänkte ge er några personliga favoriter.
Just nu värderat 5.0 av 4 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

Killers utsikt

by Durmer 10. juli 2009 13:42Inte helt oväntat så var det sjukt många som ville se Killers i går. Du ser ju själv vyn som mötte bandet.

Just nu värderat 4.9 av 29 människor

 • Currently 4,896552/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

Välkommen till Paradiset!

by Regina 10. juli 2009 13:40

  Här om dagen tog jag en sväng till Paradiset. Paradiset är en bar som öppnades på udden på Campingen förra året. I år har Paradiset har i år fått en ny plats och ligger i år där

Atlantis normalt brukar ligga. Baren har även fått ett nytt stort tält att husera i, vilket är ett jättebra ställe att dricka öl på om det skulle komma en regnskur. Plus i kanten är

att ölen här är billigare än inne på området. Man kan nämligen få 4 för 100.

 

 


Paradiset precis innan de öppnade i måndag


Just nu värderat 3.7 av 3 människor

 • Currently 3,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

The Killers rock my world!

by Regina 10. juli 2009 11:54

  Det har varit så himla grymma spelningar de senaste dagarna så jag har spenderat min tid där istället för framför min dator och ladda upp bilder. Igår var jag bland annat och såg Hello Saferide, The Killers och Erik Hassle. Riktigt grymt vill jag lova. När The Killers dog igång med "Human" gungade hela Hawaiiplan. Jag som stoppat in The Killers i facket som "ja, de är väl bra, men bättre första skivan" blev helt hänförd. Och jag var inte ensam. Överallt kommer folk springande för att hinna till spelningen, folk dansar runt omkring mig och flertalet kommer fram och ger mig spontana kramar. Jag ger er de otroligt grymma upplevelserna från Hawaiiplan, Pampas och Stora Dans.

  

 

Just nu värderat 4.3 av 6 människor

 • Currently 4,333333/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

Dan före dan...

by Regina 8. juli 2009 01:46

   

Det är ruskigt nära nu. Imorn, ja eller i skrivande stund kan man väl säga idag, klockan 14.00 slår vi upp grindarna till festivalområdet. Som ni kan se är Pampas på plats och Rookietältet är uppe det med. Ni kan även se mittbaren mellan Hawaii och Pampas där en gigantisk Jägermeisterlastbil står parkerad. För övrig så var det runt 19 när jag var ute och tog dessa bilder fortfarande kö till entrén och det börjar bli trångt på campingen...

 Just nu värderat 4.4 av 5 människor

 • Currently 4,4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

Rapport från festivalbyggandet

by Regina 6. juli 2009 20:40

 

Festivalen närmar sig med stormsteg och jag har fått den trevliga uppgiften att hålla er uppdaterade med lite bilder av vad som händer. Jag heter Regina. Några av er känner kanske igen mig som Affisch-Regina, men under festivalen så har jag det grymma jobbet att springa runt och ta så mycket bilder som jag bara hinner. Jag har under dagen tagit mig en promenad på området för att se hur det går med byggandet och tänkte att ni kanske var intresserade av att exempelvis se hur Hawaii ser ut och om det har kommit något folk än osv.

 

 


Det är en hel del folk som har tagit sig hit..
 
Hawaii, dock i motljus, men ruskigt mäktigt är det att stå framför denna gigantiska scen vill jag lova.

Pampas är på väg upp den med.
 

Utsikt över Hawaiiplan.

I träsket har det flyttat in ett gäng glada partylirare som bara väntar på att ni ska komma hit och joina dem!
 

Just nu värderat 5.0 av 4 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , , , ,

Ska vi byta grejer?

by Durmer 5. juli 2009 20:59
Jag och Ljug-Robban var ute på campingen för att fixa en grej i dag. Då kom två killar med sjukt mycket packning och frågade om vi inte kunde bära lite åt dom.

Givetvis kunde vi det, för dom skulle rätt långt ner i Träsket.

Efter typ hundra meter utspelade sig följande dialog mellan våra nyfunna vänner:

Kille 1: Har bytte jag till mig en filt förra året.
Kille 2: Sweet.
Kille 1: Ja, jag bytte min bilnyckel mot en filt.
Kille 2: Du, det var inget vidare byte.
Kille 1: Skojar du? Det var ett skitbra byte. Fattar du hur mycket jag frös?

Just nu värderat 5.0 av 15 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags:

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS