Det är inte lätt när det är svårt

by Åsa 31. januari 2009 20:46

Säga vad man vill, men Karin Dreijer är inte ett fan av uppenbart. I dag fick jag reda på att Cecilia Nordlund (ni vet - f.d. Souls och Monkeystrikes...) tydligen är med på nya Fever Ray-plattan. De gör en duett. Jag tror att det är på "Concrete Walls". Men jag är inte säker. När jag hörde om det så tänkte jag att jag skulle vässa öronen och lyssna noggrannare nästa gång, jag tänkte i min enfald att det borde vara ganska enkelt att utröna Cecilia när man väl vet att hon ska finnas där någonstans. Men nej. Inget klokare blir jag. Kan vara mina lousy resehögtalares fel, eller så har det något att göra med att 90 % av sånginsatserna på skivan är pitchade till oigenkännlighet (heter det så? Jag är så lördagstrött...).

Det spelar väl egentligen inte så där värst med roll. Skivan är genomgrym i vilket fall som helst. Men det är kul kuriosa.

Cecilia släpper förresten snart solodebut under namnet Cilihili. Jag tror det är 18 februari. Den är så sjukt bra. Och helt bångstyrig. Cecilia ocensurerad - precis så som Sverige har längtat efter att få höra henne. Eller så är det bara jag och några till som gjort det - men då är det för att resten av världen inte vet vad de saknat.

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , ,

...och stavningen funkar som den ska?

by Durmer 31. januari 2009 19:48
Om nån undrar så ingår inte Du ska kunna stava bland kraven för att få jobb på Rockparty.

Fast felstavningen Kom ingen då Arvika i rubriken en bit ner blev ju ganska komisk.

Tanken var så klart att skriva Kom igen då Arvika.

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: ,

Ung och ganska snygg - igen

by Durmer 31. januari 2009 12:38
Spotifyade precis The Sounds. Bortsett från att det dök upp några finska Beatleskopior, som tydligen också heter/hette The Sounds, så blev jag lite förbannad på att den andra skivan inte låg uppe.

Så i stället började jag lyssna på debuten. Och det var fan som att ta en tidsmaskin. Plötsligt kände jag mig ung och snygg (nåja, ganska snygg i alla fall) igen.

Av nån anledning ger Living In America-skivan mig sköna vibbar från då jag gick gymnasiet i Gävle. Även fast den släpptes några år efter att jag hade flyttat därifrån.

Men oavsett vad - det är fan fortfarande en riktigt skarp skiva.

Blir helt knäckt varje gång jag hör Maja lägga sitt So you can call the police två och femton in i Rock'n'Roll. Då vill jag bara vara full och dum. Och ung och snygg.

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , ,

Kom ingen då Arvika!

by Durmer 31. januari 2009 12:27
På efterfesten till P3 Guld sprang jag på Arvikas gamla festivalchef Jonas. Fråga mig inte hur vi kom in på det. Men plötsligt stod vi där och diskuterade badminton.

Eftersom att Jonas hävdade att han är rätt vass på badminton så blev jag ju tvungen att utmana honom och resten av Arvikacrewet på en Davis Cup-match.

Sen dess har jag inte hört nåt från Arvika...

Vi har å andra sidan skaffat oss en tränare - numera är Student-Patrik med på våra badmintontisdagar. Och med hans hjälp ska vi nog kunna ge Arvikalägret en hygglig match.

Så kom igen Arvika - när kommer den officiella inbjudan till SM i festivalarrangörbadminton?

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , ,

Ett Brus

by Bozo 30. januari 2009 10:39

Det var väldigt länge sen som en skiva på svenska dominerade min vardag. Men nu har det hänt och det är Ossler. Den nya plattan "Ett Brus" har snurrat konstant i flera dagar nu.

Check it out: Ossler - Ett Brus

Just nu värderat 4.5 av 2 människor

 • Currently 4,5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: ,

Hurtbullarna

by Praktikant-Robban 29. januari 2009 23:37

Som Åsa skrev finns det annat vi ägnar oss åt, utöver ett överdrivet musiknörderi, nämligen våra eminenta badminton och bandykvällar i en liten skolgympahall ett par gånger i veckan. Klart som fan vi ska dela med oss mer av dessa höjdpunkter. Skönspelet är kanske inte alltid närvarande, men sen vi började i höstas har vi klättrat rätt snabbt till en hygglig nivå. 


Jag och Malin, två riktiga teknikess.Rockarkivs-Slöve - Se vilken finess!Tobbe-Gyro, aningens slut och vår oföskämt smidige grafiker.Håkan, sjukt fokuserad som alltid.Bozo, graciös och bombastisk som få.

Just nu värderat 5.0 av 5 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

It's a beautiful life

by Åsa 29. januari 2009 19:25

Nu har vi precis haft årsmöte. Det tog en halvtimme och sen drack vi kaffe och åt macka.

Precis innan årsmötet hände två saker:

1) Det tog mig ett tag innan jag kom på vilken låt det var - men sen slog det mig. Lyssna på Jukebox The Ghosts tolkning av Ace Of Base's gamla dänga It's A Beautiful Life. Jag tycker det blev svängigt!

2) Min Outlook lever igen. Jag är glad.

Nu är det snart innebandy i Råsebäckhallen med några av de fittaste kontorsråttorna i Hultsfreds kommun.

Låt oss för en gång settla det här - innebandy eller badminton?

Jag är stark förespråkare av innebandy. Men jag känner mig rätt ensam med det. Motviljan är hög, det är tur att till och med tanet Durmér har börjat hulla till sig så att de ändå pallrar sig till träningen.

Just nu värderat 4.5 av 2 människor

 • Currently 4,5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

Datahaveri och bokslut

by Åsa 29. januari 2009 14:51

Ibland kan livet vara roligare. Som nu. Två bokslut och tre årsmöten tvingar bort fokus och tid från det kreativa arbetet - och mitt i det uppstår också datahaveri när outlooken bara vägrar öpnna några mail åt mig längre. Efter att ha ignorerat det senaste faktumet i två veckor och enbart jobbat från webbmailen så kapitulerade jag till slut i dag och kallade in Data-Micke. Trots att jag mycket väl vet att det innebär timmar väntande medan han tålmodigt som bara en datatekniker kan vara går igenom systemet, rensar och testar potentiella bot.

Nu har jag ätit lunch. Plinkat på en opluggad elgitarr i en halvtimme. Tagit ett varv runt huset. Pratat med Håkan. My options are running low. Snart måste arbete ske.

Men ryktet har i alla fall gått att mer har trillat in på bandfronten. Så det är ju ändå bra. Måste man välja så är det ju trots allt att det rullar på som det ska. Jag offrar gladeligen mitt eget välbefinnande för några bra bokningar.

Ja du Bozo, det spelar ingen roll var i universum du sitter - din totala drygness slår igenom väder, vind och tjocka väggar. När jag känner efter är jag faktiskt irriterad på dig i denna stund, ett slags latent, mentalt myggbet. Våga inte dyka upp här utan ett snyggt affischförslag nästa vecka bara...

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

Popcirkus

by Durmer 28. januari 2009 21:37
Hoppas jag inte var ensam om att kolla på Popcirkus i kväll. Shit vad bra Krunegård var. Och helvete vad bra A Camp var.

Kul att SVT kommit på att man kan bygga grym teve på livemusik på ett seriöst sätt.

Just nu värderat 3.8 av 4 människor

 • Currently 3,75/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , , ,

Ärkemongo

by Bozo 28. januari 2009 15:22

Det bästa med att jobba från två platser som jag gör i Hultsfred och i Linköping är att man kan vara hur störig och jobbig som helst - ingen hinner komma på vilket ärkemongo man är... (förutom Åsa)

Over and out /Bozo

Just nu värderat 3.7 av 3 människor

 • Currently 3,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tags: , ,

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.0
Theme by Mads Kristensen

Vi som skriver

RecentComments

Comment RSS